top of page
fa-alu fejléc_189804702 uj.png

FA-ALU NYÍLÁSZÁRÓ  TÍPUSAINK

Az alumínium borítású fa ablakok a fa és az alumínium legjobb tulajdonságait ötvözik egy egyedülálló, prémium rendszerben. A fa-alu ablakok örökérvényű szépséget, kifinomultságot és természetközeli érzést kölcsönöznek otthonunknak, miközben a két anyag kombinációja időjárásálló, gondozásmentes és kiemelkedő műszaki megoldást kínál kimagasló hőátadó mutatóval. Ideális választás lakásokhoz, passzívházakhoz és modern építészeti projektekhez.

 

A fa páratlan szépséget kínál, de mint minden élő anyag, változik és karbantartást igényel. A külső alumínium borítás erre nyújt megoldást, mivel az alumínium más anyaggal történő burkolás nélkül is természetesen ellenáll a korróziónak, így fenntartása költséghatékony és gondozásmentes.


A fa-alumínium nyílászárók személyre szabhatóak. Ezt a faanyagok és az alumínium borítás színeinek széles választéka biztosítja. Az alumínium borítások a RAL színskála szinte bármelyik színében választhatóak, illetve speciális felületkezelési megoldásokat is lehet velük utánozni, mint például a savmart hatás. Mindezek miatt kiválóan alakíthatóak az egyedi esztétikai, energia- és biztonsági igényekhez.


Fa-alu nyílászáróinkhoz prémium Aluron borításokat és ROTO vasalatokat használunk. A fa felületeket több rétegű, környezettudatos festéssel vagy olajozással látjuk el.

Gemini Passiv.png

GEMINI PASSIV
– az innovatív 

A GEMINI Passiv egy passzív házakhoz tervezett fa-alumínium nyílászáró rendszer. Kiváló hőszigetelés, átlagon felüli tömítettség, légáteresztő képesség és szélterhelés-állóság jellemzi. Tökéletes választás modern, energiatakarékos és nagy teljesítményű épületekbe.

 

A GEMINI Passiv fa-alu rendszerünk rendelkezik Passivhaus Institut tanúsítványával, miszerint megfelel a passzív házzal szemben támasztott követelményeknek. ( U w=0,79 W/(m²K) hitelesített eredményt ért el a rendszer, szabványos 68 mm-es fakerettel.)

 

Az alumínium borítás innovatív, nagy tartósságú szigetelőanyaggal ellátott, habosított PS formájában, amely megegyezik a fa tulajdonságaival.

Szerkezeti tulajdonságok

•  hegesztett sarokcsatlakozások

•  fa szelvény vastagsága 68 mm

•  üvegezési vastagság 44 mm

Piktogram.jpg

GEMINI CLASSIC
– a klasszikus és funkcionális

A Gemini Classic olyan fa-alu nyílászárórendszerünk, mely klasszikus formáival a hagyományos vonalvezetést képviseli. Klasszikus tervezésénél fogva átfogó és sokoldalú felhasználást tesz lehetővé, magas funkcionalitással és időtálló esztétikával.

Szerkezeti tulajdonságok

•  Hegesztett sarokcsatlakozás

•  Faszelvény vastagsága 68

•  Üvegezés vastagsága 24-64 mm

Gemini Classic.png
Thermo rendszer 3.jpg

Thermo rendszer
– a választható plusz

Fa-alu nyílászáróink úgynevezett Thermo rendszerű profilokkal is rendelhetőek. Ennél az alumíniumburkolat megoldásnál a profilkamrák szigetelőanyaggal kerültek feltöltésre, extra hőszigetelést kölcsönözve a nyílászáróknak.

Gemini Quadrat
– a szögletes

A Gemini Quadrat fa-alu nyílászáróink jellegzetes profilélekkel rendelkeznek, mivel a szárny a kerethez képest eltoltan helyezkedik el, két különálló felület létrehozva. A Quadrat minimalista és geometrikus kialakításával tűnik ki, amely tulajdonságok döntő fontosságúak a modern építészetben. Egyediségét tovább növeli a lekerekített felületek hiánya, minden profillátszat derékszöget vesz fel.

Szerkezeti tulajdonságok

•  Hegesztett sarokcsatlakozások

•  Fa szelvény vastagsága 68 mm

•  Üvegezési vastagság 44 mm

Gemini Quadrat.png
Gemini Quadrat FB.png

Gemini Quadrat FB
– a minimalista

A Gemini Quadrat FB fa-alu nyílászáróink elkülönült profilélekkel rendelkeznek. Az FB változatot a síkban záródó szárny jellemzi, amely vizuálisan egységes felületet hoz létre. Az alumínium szárny speciális formája, amely az ablaküveget 15 mm-rel előrébb tolja, mint a hagyományosabb kiviteleknél, lehetővé teszi a szélesebb, vékonyabb fa keresztmetszetű üvegezés alkalmazását. Ennek a megoldásnak sincs látható ferde éle, és profiljainak felülete derékszögű.

Szerkezeti tulajdonságok

•  Hegesztett sarokcsatlakozások

•  Fa szelvény vastagsága 68 mm

•  Üvegezési vastagság 44 mm

Gemini Integral
– a letisztult

Modern, egykeretes látványformával megalkotott nyílászáró rendszerünk, amely tökéletesen illeszkedik a legújabb építészeti irányzatokhoz. Rejtett alumínium szárnyprofillal rendelkezik, amely vizuálisan a rögzített ablakokat idézi. A keretprofilok minimalista stílusúak, derékszögeket alkotva.

Szerkezeti tulajdonságok

•  Hegesztett sarokcsatlakozások

•  Fa szelvény vastagsága 68 mm

•  Üvegezési vastagság 44 mm

Gemini Integral edited.jpg
Reno Line sm.jpg

Gemini Reno Line – az újító

A Gemini Reno Line egy olyan fa-alu rendszer, amit  új és meglévő fa nyílászárók külső felújítására találtak ki. Lehetővé teszi az esztétikai megújulást, vagy a nyílászáró színeinek váltását anélkül, hogy a teljes ablakot ki kellene cserélni. Az alumínium keretek utólagos fa ablakra történő felszerelése kiváló ellenállást biztosít az időjárási tényezőkkel szemben. A Reno Line rendszer szögletes formájú profilokat és klasszikus dizájnt kínál.

Szerkezeti tulajdonságok

•  Hegesztett sarokcsatlakozások

•  Fa szelvény vastagsága 68 mm

•  Üvegezési vastagság 44 mm

bottom of page